Festivaljunkie deel 3: Fittips voor festivals

Onze eigen festivaljunkie Cat helpt je fit te blijven

Bij TicketSwap houden we allemaal wel van een feestje. Maar er is één persoon die dit tot een ware kunst heeft verheven. Maak kennis met Cat(harina), onze Duitse collega die ieder weekend op meerdere feestjes te vinden is. In deze miniserie vertelt zij over verschillende aspecten van het leven van een heuse festivaljunkie. Eerder hebben we haar aan de tand gevoeld over haar geweldige festivaloutfits en heeft ze budgettips gegeven. Deze keer hebben we het over fittips waar jij het festivalseizoen als een stralend zonnetje mee gaat doorkomen. 

Hoe bereid je jezelf voor op een groot festivalweekend?
Wanneer ik een feestje op de planning heb staan, zorg ik ervoor dat ik doordeweeks gezond eet en heel veel water drink. Zelf heb ik niet veel slaap nodig, maar dat is denk ik voor iedereen verschillend. Ik heb aardig wat routines waar ik mij aan houd; zo doe ik veel yoga en mediteer ik iedere ochtend 10 minuten na het wakker worden. Zo ben ik altijd helemaal opgeladen voor het weekend!

Wat doe je om fit te blijven tijdens een festival? 
Wat eten betreft probeer ik geen al te zware dingen te eten. Voornamelijk appels of een ander soort fruit. Ik heb altijd Dextro energy bij me; ik ben geen fan van zoete drankjes, maar Dextro kan je echt helpen als je suikerniveau daalt (vooral als je in warme omstandigheden aan het feesten bent). Daarnaast drink ik nauwelijks alcohol - vooral geen wijn of bier! Je droogt ontzettend uit van alcohol en het maakt je ook minder energiek. Als ik drink, ga ik voor een skinny bitch (wodka met spa rood). 

Onderschat ook niet het belang van een korte danspauze zo nu en dan! Het kan verleidelijk zijn om continu door te blijven dansen als je het naar je zin hebt, maar als je af en toe een pauze inlast zullen je energieniveau en je voeten je op lange termijn dankbaar zijn.

Voor mij hebben de mensen in mijn omgeving ook een grote invloed op mijn energieniveau. Het is heel makkelijk om het vol te houden als je wordt omgeven door positieve vibes en mensen die dezelfde soort energie hebben. Dat laadt je automatisch weer helemaal op!

de-zon

Wat zijn je tips voor herstel na een festival?
Veel water, sapjes, yoga, meditatie en rust. Na een intense periode met veel feestjes heb ik altijd wat tijd nodig voor mezelf om alleen te zijn en te reflecteren. Routines zijn ook hier belangrijk. Het gaat allemaal om een gezonde balans tussen feesten en het dagelijkse leven, ook als je ieder weekend op de dansvloer staat. Wat ook kan helpen om de happy spirit erin te houden is je favoriete muziek luisteren op Soundcloud of Spotify. Voor je het weet is het alweer weekend!

– Cathalijne le 21 janvier 2020